29 Ekim 2012 Pazartesi

Online Müzik Portalları

Global müzik sektöründe online müzik ve şarkı erişimi konusunda GrooveShark muaidili pek çok web girişimi sahne aldı ama GrooveShark kadar ilgi çekemedi.

Memleketimiz internet camiasına gelince; iş biraz daha çetrefilli bir hal alıyor. Günümüzde her hobi yada eğlence faaliyeti internet ortamında kolay erişilebilir olmasına rağmen, iş müzik ve şarkı dinlemeye gelince,  Mü-yap engeline takılıyor. Özellikle 2006 yılından başlayan Müyap menşeili site kapatma faaliyetleri bir kaç yıl içinde o kadar etkili oldu ki, artık hiç bir girişimci online müzik piyasasına adım atmıyor.

Neyseki büyük gruplar Mü-yap canavarına diş geçirebilmiş ve bir elin parmağını geçemeyecek kadar da olsa, türk kullanıcılara online müzik dinleme servislerini açabilmişler. Şimdi bu girişimleri inceleyelim;

TTNET Müzik


TTNET, Ülkemizin internet sağlayıcısı , aynı zamanda açtığı farklı servislerle içerik yayın grubu haline geldi. TTNET Müzik portalı ile TTNET üyelerine ücretsiz müzik dinleme imkanı veren TTNET şuan online müzik piyasasında lider konumda.

Fizy

İlk açılığında sğalam bir rüzgar yakalayan ve hızlı çıkış elde eden Fizy, çıkışının 2. yılında Mü-Yap ile epey kavga gürültü yaşadı. Daha sonra Turkcell yatırımıyla konumunu güçlendirdi. Basit ve hızlı bir arayüzle büyük bir müdavim kitleye hizmet veren Fizy, online müzik piyasasında liste başına oynamaya devam ediyor. 



3 yıl önce online müzik piyasasında her ay iddaalı bir girişim çıkmıştı. Lakin, aradan geçen zaman, tabiri caiz ise, arkası kuvvetli olmayan girişimler havlu atmak zorunda kaldı. 
Mynet Kavun, Muzik.Net ve Coke'n Music  hatrı sayılır bir yol katettikten sonra  çekilen girişimlerden sadece bir kaçı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder